O NAMA

Preduzeće „Em-Oniks“ d.o.o. Lukavac je porodična firma osnovana 1998.godine. Smještena na samoj raskrsnici skretanja za općinu Lukavac i udaljena 10 km od Tuzle. Firma trenutno zapošljava 120 radnika. Tokom svog rada firma se razvijala u više pravaca i osnovne djelatnosti iz djelokruga rada firme su:

Trgovinska djelatnost: firma se bavi maloprodajom i veleprodajom građevinskog materijala. Posjeduje veliki Bau centar cca 2000 m2 (zatvorenog prodajnog prostora) i centralno skladište cca 14000 m2 (dijelom zatvoreni a dijelom otvoreni prostor) u Lukavcu. Također ima i poslovnicu u Tuzli u vlastitom prostoru površine cca 120 m2.

Ugostiteljska djelatnost: u sklopu registrovane ugostiteljske djelatnosti firma ima Hotel: «Senad od Bosne» smješten na obalama jezera Modrac i motel «Oniks» smješten na glavnoj raskrsnici magistralnog puta Lukavac-Tuzla.

Oblast proizvodnje i usluga:
Proizvodnja profila za suhu gradnju: Prije deset godina firma je pokrenula proizvodnju profila za suhu gradnju. Vremenom su se usvajale tehnologije i kupovale mašine.Danas firma proizvodi profile: CD, UD, CW, UW, kao i šine za mašinsko malterisanje, aluminijski ugaonik za gips ploče i aluminijski cokl profil za fasade, te pocinčane stubove za vinovu lozi i voćnjake.. Kvalitetom proizvoda i ekspeditivnosti uspjeli smo da naše proizvode plasiramo u cijeloj Bosni i Hercegovini, a i izvezli smo velike količine naših proizvoda u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Austriju i Sloveniju. Zbog ozbiljnijeg pristupa poslu uspjeli smo da za naše proizvode: CD, UD, CW (50,75 i 100) i UW (50, 75 i 100) profile dobijemo i znak «CE».

Transportna djelatnost: Firma na cijeloj teritoriji BiH posluje sa više od 300 preduzeća.Da bi svoju robu mogla plasirati svim kupcima razvila je i vlastiti transport. Zbog velikog obima posla i na domaćem i na ino tržištu otvorila se potreba za vlastitim prevozom. Iz tog razloga firma je osnovala novu firmu (u 100% vlasništvu) – Em-Oniks Trans» d.o.o. za obavljanje transporta roba u zemlji i inozemstvu. Trenutno u vlasništvu kćerke firme je registrovano 10 teretnih vozila i uposleno 14 radnika.

Usluge laserskog sječenja metala i presanja: Prateći trendove i potrebe tržišta firma je u aprilu 2013. nabavila i instalirala potpuno novu opremu i mašine za lasersko sječenje metala i cijevi i savijanje metalnih elemenata (željeza, inoxa i aluminijuma).

Usluge razreza i kantiranja iverice: S obzirom da u našem prodajnom programu u ponudi imamo i razne vrste iverice, da bi poboljšali usluge i ponudu prema našim kupcima firma ima pogon za razrez i kantiranje iverice na modernim CNC mašinama. Da bi imali što kvalitetniju uslugu u 2013. godini nabavljena je i nova savremena CNC mašina za kantiranje.

Usluge profilisanja gips ploča: Kako se firma specijalizovala za oblast suhe gradnje, 2009.godine nabavljena je i savremena CNC mašina za profilisanje gipsanih ploča na željene oblike i dimenzije. Ovom mašinom moguće je veoma jednostavno, precizno i brzo vršiti izrezivanje raznih oblika iz gips ploča, vršiti graviranje i usjecanje na samim pločama i sl.