Kvalitetnija usluga nabavkom CNC mašine laser „Platino CM4500“

U tehnološki naprednim obradama metala, laserske zrake su postale univerzalni alat za obradu metala. Lasersko rezanje metala omogućava izradu različitih oblika sa mikrometarskom preciznošću i u potpunosti može zamijeniti alate za prosijecanje i klasične obrade limova. Laserski rez je vrlo čist i precizan, bez ikakvih spaljenih površina, što je posebno važno kod INOX lima koji ostaje sjajan.

Menadžment firme EM-ONIKS je odlučio pratiti savremene tehnološke procese koji zahtijevaju brzu prilagodbu, uz uvođenje inovacija koje moraju pratiti nova znanja i izravno sudjelovati u njihovom razvojnom napretku. Uzevši u obzir kojom brzinom se postižu nova dostignuća u tehnologiji, nadstojimo da pratimo trendove i poboljšamo proizvodni proces vlastite firme.
Napretkom 3D tehnologije, promijeniti će se i način na koji gledamo stvari. Jednako važan je i kvalitet usluge reza metala (lima,inoxa,aluminijuma i dr.), kao i sama brzina, odnosno efikasnost sječenja.

Nabavkom savremenije CNC mašine laser „Platino CM4500“, omogućili smo klijentima kvalitetniju uslugu reza lima do 25 mm, aluminijuma do 10 mm i inoxa do 15 mm. CO2 laser sa 4,5 KW snagom proizvođača Prima Power, omogućava širok raspon sječenja i obrade metala od 0,5 do 25 mm, a glava za fokusiranje je opremljena različitim lećama (5 ”, 7,5” ili 9 ”), u skladu s potrebama proizvodnje. Naizmjenična radna površina Platino 1530 X 3.048 mm Y 1.524 mm Z 150 mm.

Također, našim klijentima nudimo visoko kvalitetni lim iz vlastite ponude. Limovi različite debljine kao i limovi koji su obrađeni na različite načine. Klijenti koji žele uslugu rezanja lima imaju mogućnost korištenja vlastitog lima. Visoka preciznost prilikom izrade, optimizirani rokovi izrade omogućuju odličan odnos kvalitete i cijene.

Vaš EM-ONIKS

 

Tags: