Stropovi

ŽELITE LI MODERAN INTERIJER NA PRAVOM STE MJESTU

Strop je dio međuspratne konstrukcije koji zatvara prostoriju s gornje strane, odnosno donja obrada međuspratne konstrukcije. Strop ima estetsku svrhu, ali i toplinsku i zvučnu izolaciju. Mogu biti vodoravni, kosi ili posebno oblikovani.

Vrsta stropa zavisi od funkcije objekta u kojem se nalazi.

Vrsta stropa zavisi od funkcije objekta u kojem se nalazi. Ugrađeni strop čini jednu cijelinu s međukatnom konstrukcijom. Priljubljeni strop može biti jednoslojan ili višeslojan, a međukatna konstrukcija služi mu kao oslonac. Viseći (spušteni) strop načinjen je od lamela ili aluminijskih ploča koje čine stropnu površinu i nosive konstrukcije koja služi kao nosač za lamele i ploče.

Pri izboru materijala za strop bitni su estetski razlozi, kao i akustični. Prema načinu obrade završni sloj stropa moze biti liven svim vrstama stropnih žbuka ili se na njega mogu postaviti elementi od čvrstih materijala kao što su izolacijske ploče načinjene od gipsa, stiropora, drveta, aluminija.

Spušteni stropovi napravljeni su od polimerne folije posebno dizajnirane za upotrebu u svim interijerima. Dostupni u svim bojama kao sjajni ili mat. Zbog svojih karakteristika superioran u odnosu na sve ostale vrste stropova. Spušteni stropovi u visokom sjaju optički povećavaju prostoriju, daju ekskluzivan izgled te jako puno svjetlosti zbog efekta ogledala. Napravljeni su po mjeri vaše prostorije i boji koju vi izaberete. Nema više bojanja, vlage, neravnina, pukotina i svih ostalih nedostataka kao kod klasičnih stropova.

Velika raznolikost boja daje vam mogućnost da svoj prostor uredite točno onako kako ste zamislili jer ograničenja nema. Kombinirajte boje sa zidovima,podovima,namještajem bilo da se radi o stambenom ili poslovnom prostoru.

Više informacija možete potražiti na: https://www.knaufamf.com/en/