Vlada TK sufinansirala projekat nabavke opreme za Hotel „Senad od Bosne“

Vlada TK, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK je sredinom mjeseca juna 2022 godine raspisalo Javni poziv za podnošenje prijava za sufinansiranje razvojih projekata u Turizmu na području Tuzlanskog kantona za 2022 godinu. S tim u vezi, odobrena su bespovratna novčana sredstva u cilju inoviranja postojećih i razvoja novih atraktivnih sadržaja turističke ponude kao i razvoja turističke infrastrukture kako bi se ojačala konkurentnost turističkog sektora na području TK.

Bespovratna sredstva odobrena su za Hotel „Senad od Bosne“, za uređenje i opremanje objekta, odnosno njegovu rekonstrukciju i adaptaciju. Projekat pod nazivom „Udobnost i zadovoljstvo za svakog gosta“, usmjeren ka podizaju kvaliteta turističke infrastrukture u privatnom sektoru, i isti je podržan u iznosu od 41.107,64 KM (ukupna vrijednost projekta: 82.215,28 KM).

Prethodno navedeni projekat obuhvata aktivnosti: dizajn stolica, izradu i nabavku istih u cilju unaprijeđenja sigurnosti, funkcionalnosti i udobnosti posjetitelja, te kvalitete boravka u hotelu, kao i nabavka profesionalne perilice za tekuće održavanje.

„Izražavam zahvalnost premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću, kao i Ministru trgovine,turizma i saobraćaja Mustafi Šakiću za podršku u sufinansiranju projekta „Udobnost i zadovoljstvo za svakog gosta“. Shodno dugotrajnosti poslovnog objekta, njegovom svakodnevnom održavanju, renoviranju, te ulaganju u opremu, menadžment firme je odlučio da nakon 22 godine postojanja, promijeni enterijer objekta (restorana Hotela), na način da se kvalitetnim izborom opreme (stolice), osigura nešto drugačiji, ali svakako kvalitetniji ugođaj za naše goste u objektu. Uzmemo li u obzir da sve ove godine nismo odstupali od klasičnog dizajna, što nas je posebno izdvajalo od objekata u okruženju, osjetili smo potrebu da je poslije 22 godina poslovanja, potreban novi enterijer, koji će biti upotpunjen sa modernom, trendovskom opremom. Za sve ono što smo u proteklom periodu uradili rezultate ćemo imati priliku vidjeti u 2023 godini, s obzirom da smo u završnoj fazi implementacije.“ – istakla je direktorica ugostiteljskog sektora Enida Memić.