Studenti CMS-a Tuzla posjetili preduzeće “Em-Oniks”, Lukavac

Riječ je o jednoj u nizu posjeta ovih studenata uspješnim kompanijama u Tuzlanskom kantonu u okviru kojih će steći svoja praktična znanja i kompetencije.

-Trajna orijentacija našeg Centra jeste da obrazujemo studente za tržište rada, a ne za biroe. Oni ovdje imaju šta vidjeti i mnogo toga za naučiti. Cilj nam je da spojimo praksu, tržište rada i nauku, a studenti na ovaj način imaju priliku da vide kako to praktično izgleda i time lakše usvoje znanja stečena kroz svoje školovanje, ističe Esad Mušanović, direktor CMS-a  Tuzla.

Student prve godine ovog fakulteta, Anel Ikanović, kazao je kako su ovakve studijske posjete realnom sektoru i učenje kroz praktičnu nastavu samo pozitivan odraz na njihovo obrazovanje.

-Izuzetno sam zadovoljan današnjom posjetom, jer smo imali priliku da praktično vidimo ono što smo dosada učili na fakultetu. Pogledali smo lasersko sječenje metala i proizvodnju profila za suhu gradnju, te mnoge druge stvari koje ćemo tek kasnije raditi na fakultetu.  Bitno nam je što se organizuju ovakve posjete, jer sama teorija bez prakse ne znači mnogo, kazao je student Ikanović.

-Mi naše obrazovanje baziramo na integraciji znanja i praktičnih vještina, te ćemo na taj način dobiti određenu kompetenciju studenata.  Vjerujemo da će studenti nakon ovih praktičnih vještina dobiti novu želju i ljubav prema svome pozivu, a menadžent ove firme će imati mogućnost da iz plejade ovih mladih odabere sebi najbolje, smatra prof. dr. Džemo Tufekčić.

Direktor firme “Em-Oniks”, Enes Memić zahvalio se ovom prilikom studentima koji su pokazali interesovanje za proizvodnju i rad ovog preduzeća, te najavio nastavak dobre saradnje i u narednom periodu.

lukavacki.ba